Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
bundához:
- 9 ek liszt
- 2 tojás
- 1 ek olaj
- 1 csipet só
- 1-1,5 dl víz
- 1 cs sütőpor
Mázhoz:
- 10 dkg ketchup
- Piros arany ízlés szerint
- 2 tk méz
- 3-4 ek szezámmag
Köret:
- 3-4 db cékla
- 2-3 bögre rizs
- kis olaj
-Só ízlés szerint
Először a húst feldarabolom nagyobb kockákra, majd össze keverem egy tálba a bunda hozzávalóit, majd felrakom az olajat hogy felmelegedjen. Majd ezután a máz hozzávalóit is összekeverem egy másik tálba . A hús darabokat belemártom a bundába úgy, hogy mindenhol érje (én fogpiszkálóval csináltam) majd a forró olajba rakom sűlni. Úgy rakom bele, hogy ne érjenek össze mert nőni fog a mérete. Ha megsült belemártom a mázba és kész is a hús.
A rizst és a céklát megfőzöm.
Kalória:
-szezámos csirke: 100 g / 194 kcal
-főtt cékla: 100g / 130 kcal
- főtt rizs: 100/ 44 kcal
Megosztás a facebookonHozzávalók:
- 500 g csirkmell
- kókusz olaj (vagy amilyet szeretnél)
- 300 g laska gomba
- Balzsamecet
-3-4 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb babérlevél
- Kakukkfű
- só, bors
- 1 cs fagyazstott zöldség de lehet frisset is csinálni
- 2 bögre barna rizs
Legelőször a barna rizst rakom oda főni, mert annak sok idő kel. Ha előfőzött akkor 25-30 perc, ha nyers akkor pedig akár 45 perc is. Amíg fő, addig a csirkemellett kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és feldaraboljuk a gombát és a fokhagymát is. Felrakunk egy lábasba kókuszolajat és ha felmelegedett, akkor fogjuk és belerakjuk a felcsikozott csirkemellett és hirtelen megsütjük pár prcig, majd kivesszük egy tányérra és ezen az olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzá adjuk a balzsamecetet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a babérlevelet és végül a húst is visszetesszük. Amikor puha a hús a fél levet elfőzzük nagylángon és félre teszzük. Közben elkezdjük párolni a zöldséget, és kb ekkor kész is van a barna rizs.
Megosztás a facebookonHozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 60 dkg gomba
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 2 ek citrom facsart leve
- 4 ek fűszer paprika
- 3 dl víz
- 6 db paradicsom
- petrezselyem zöld
- oregánó
- só,bors ízlés szerint
- olaj
- 1 csomag tészta (szarvacska vagy csőtészta de lehet akár rizzsel is tálalni)
Először minden hozzávalót megpucolok, feldarabolok.
A hagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd a feldabarolt csirkemellett hozáadom és addig sütöm, amíg ki nem fehéredik. Ezután adom hozzá a gombát, a sót és borsot, majd addig pároljuk sűrű kevergetés mellet, amíg a gomba meg nem puhul. Azt követően hozzá adom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, a paradicsom pürét, a citrom levet és a vizet. Néhány perc után hozzáadom a tejszínt az oregánót és lassú tüzön folytatom a főzést sűrű kevergetés mellett, amíg nem lesz a szaft sűrű. Majd belteszem a paradicsomot és a petrezselymet és összerogyasztjuk. A tésztát külön kifőzzük.
Kalória:
toszkán csirke ragu : 100 g / 112 kcal
főtt tészta: 100 g / 158 kcal
Megosztás a facebookonHozzávalók
- 500 g csirke felsőcomb filé bőr nélkül
- 200 g csiperke gomba (vagy amelyiket szereted)
- 200 g sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma ( nagysága az ízlésedtől függ)
- 2 ek kókusz olaj (kalóriába ezzel számoltam, de lehet bármilyen)
- delikát
- cukor mentes fűszerkeverék (én gyrost használtam)
Először grill funkciót kapcsolunk a tűzhelyen 180 fokon, (ha nincs, akkor sima sütés) majd átnézegetjük a húst és a felesleges zsírt és hártyát leszedjük. Ha meg van megmossuk. Ezután egy tepsi aljára rakok egy evőkanálnyi kókuszolajat (vagy amilyet használsz) szétkenem a tepsi alján, hogy ne legyen nagyon száraz a hús és belerakom a húst, majd a fűszerkeverékkel megszórom és berakom a sütőbe. közben megpucolom a hagymát és feldarabolom, majd a gombával és a répával is ugyanezt csinálom. Egy edénybe rakok egy ek kókuszolajat, majd megdinsztelem rajta a hagymát. (ez egy kis plusz finom ízt ad neki) majd ráöntöm a gombákat és répákat és megpiritom, közben pedig egy kevés delikátot adok hozzá. Ha ez kész, megforítom a húsokat és vissza rakom még 20-30 percre (sütőtöl függően). Ha kész, kivesszük a tepsit és tálalásig egy edénybe teszem pihenni.
Kalória:
- Gomba és répa piritva hagymával: 100 g / 54 kcal
- Csirke felső comb bőr nélkül: 100 g / 209 kcal
Megosztás a facebookonÉn kicsit kalória szegényebb változatot csináltam
Hozzávalók: 4 fagyis kehelynyi
- 500 ml tej (vagy lehet akár 250 ml tej és 250 ml habtejszín)
- 50 g kristálycukor
- 4 g zselatin por
- 1 vanília rúd
- 150 g málna
- 30 g porcukor
Először elmosom a kelyheket vagy poharakat amikbe bele akarom tenni. Ha meg van a málnát és a porcukrot egy edénybe teszem. Kis lángon főzömfolyamatos kavargatás mellett, hogy le ne ragadjon 10-15 percig. Ha felfőtt osszuk szét a kelyhekbe(vagy poharakba). Ha meg van, a vanília rúd belsejéből a magokat kikaparom majd a magokat és a hélyat is felrakom főni közepes lángon. Eközben a kristálycukor összekevesem a zselatinnal egy kis tálban. Ha felfőtt, a vaníliá tej, akkor a rudat és a magokat egy szűrővel kiszedem, és félre húzom a tűzről és bele öntöm a cukorral összekevert zselatinport, majd 5 ercig kavargatjuk, hogy a cukor és a zselatin feloldódjon. Ha meg van, akkor egy szűrőn kerezstük a szószos pohárba öntjük és a hűtőbe tesszük 6 órára. A tetejére díszítésképp rakhatunk málnát.
Kalória értéke:
153 kcal egy kehelynyi. Ha viszont fele tejszín fele tej akkor kicsit több.
Megosztás a facebookon
Hozzávalók: /4 adag/
- 2 db banán meghámozva
- 2 db közepes méretű tojás
- 3 ek darált zabpehely
Először felmelegítem a serpenyőt, mert az előkézület nem sok.A banánt egy tálban pépessé töröm. Mikor pépes lett, hozzá keverem egy fakanállal a tojást, majd a zabpelyhet. Ha ez meg van, akkor a felmelegített serpenyőre egy evőkanál segítségével kis halmazokat rakok a serpenyőre.
Majd mikor alul rendesen megsült akkor tudjuk megfordítaniúgy, mint egy amerikai palacsintát. a másik oldalát már nem kell annyi ideig sütni.
Nekem 16 db jött ki így belőle. Lehet tálalni friss gyümölccsel, vagy mézzel.
Kalóriája:
1adagban 105 kcal
fehérje: 17%
szénhidrát: 72%
zsír: 11 %
Jóétvágyat hozzá!
Megosztás a facebookon