Hozzávalók
- 500 g csirke felsőcomb filé bőr nélkül
- 200 g csiperke gomba (vagy amelyiket szereted)
- 200 g sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma ( nagysága az ízlésedtől függ)
- 2 ek kókusz olaj (kalóriába ezzel számoltam, de lehet bármilyen)
- delikát
- cukor mentes fűszerkeverék (én gyrost használtam)
Először grill funkciót kapcsolunk a tűzhelyen 180 fokon, (ha nincs, akkor sima sütés) majd átnézegetjük a húst és a felesleges zsírt és hártyát leszedjük. Ha meg van megmossuk. Ezután egy tepsi aljára rakok egy evőkanálnyi kókuszolajat (vagy amilyet használsz) szétkenem a tepsi alján, hogy ne legyen nagyon száraz a hús és belerakom a húst, majd a fűszerkeverékkel megszórom és berakom a sütőbe. közben megpucolom a hagymát és feldarabolom, majd a gombával és a répával is ugyanezt csinálom. Egy edénybe rakok egy ek kókuszolajat, majd megdinsztelem rajta a hagymát. (ez egy kis plusz finom ízt ad neki) majd ráöntöm a gombákat és répákat és megpiritom, közben pedig egy kevés delikátot adok hozzá. Ha ez kész, megforítom a húsokat és vissza rakom még 20-30 percre (sütőtöl függően). Ha kész, kivesszük a tepsit és tálalásig egy edénybe teszem pihenni.
Kalória:
- Gomba és répa piritva hagymával: 100 g / 54 kcal
- Csirke felső comb bőr nélkül: 100 g / 209 kcal
Megosztás a facebookon