Panna Cotta málna szósszal

Én kicsit kalória szegényebb változatot csináltam

Hozzávalók: 4 fagyis kehelynyi

- 500 ml tej (vagy lehet akár 250 ml tej és 250 ml habtejszín)

- 50 g kristálycukor

- 4 g zselatin por

- 1 vanília rúd 

- 150 g málna

- 30 g porcukor

 

Először elmosom a kelyheket vagy poharakat amikbe bele akarom tenni. Ha meg van a málnát és a porcukrot egy edénybe teszem. Kis lángon főzömfolyamatos kavargatás mellett, hogy le ne ragadjon 10-15 percig. Ha felfőtt osszuk szét a kelyhekbe(vagy poharakba). Ha meg van, a vanília rúd belsejéből a magokat kikaparom majd a magokat és a hélyat is felrakom főni közepes lángon. Eközben a kristálycukor összekevesem a zselatinnal egy kis tálban. Ha felfőtt, a vaníliá tej, akkor a rudat és a magokat egy szűrővel kiszedem, és félre húzom a tűzről és bele öntöm a cukorral összekevert zselatinport, majd 5 ercig kavargatjuk, hogy a cukor és a zselatin feloldódjon. Ha meg van, akkor egy szűrőn kerezstük a szószos pohárba öntjük és a hűtőbe tesszük 6 órára. A tetejére díszítésképp rakhatunk málnát.

Kalória értéke:

153 kcal egy kehelynyi. Ha viszont fele tejszín fele tej akkor kicsit több. 

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én