Toszkán csirkeragu tésztával

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemellfilé

- 60 dkg gomba

- 2 nagy fej vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- 2 ek paradicsompüré

- 2 ek citrom facsart leve 

- 4 ek fűszer paprika

- 3 dl víz

- 6 db paradicsom

- petrezselyem zöld

- oregánó

- só,bors ízlés szerint

- olaj

- 1 csomag tészta (szarvacska vagy csőtészta de lehet akár rizzsel is tálalni)

 

Először minden hozzávalót megpucolok, feldarabolok. 

A hagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd a feldabarolt csirkemellett hozáadom és addig sütöm, amíg ki nem fehéredik. Ezután adom hozzá a gombát, a sót és borsot, majd addig pároljuk sűrű kevergetés mellet, amíg a gomba meg nem puhul. Azt követően hozzá adom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, a paradicsom pürét, a citrom levet és a vizet. Néhány perc után hozzáadom a tejszínt az oregánót és lassú tüzön folytatom a főzést sűrű kevergetés mellett, amíg nem lesz a szaft sűrű. Majd belteszem a paradicsomot és a petrezselymet és összerogyasztjuk. A tésztát külön kifőzzük.

 Kalória: 

toszkán csirke ragu : 100 g / 112 kcal

főtt tészta: 100 g / 158 kcal

Ajánló
Kommentek
  1. Én