Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 60 dkg gomba
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 2 ek citrom facsart leve
- 4 ek fűszer paprika
- 3 dl víz
- 6 db paradicsom
- petrezselyem zöld
- oregánó
- só,bors ízlés szerint
- olaj
- 1 csomag tészta (szarvacska vagy csőtészta de lehet akár rizzsel is tálalni)
Először minden hozzávalót megpucolok, feldarabolok.
A hagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd a feldabarolt csirkemellett hozáadom és addig sütöm, amíg ki nem fehéredik. Ezután adom hozzá a gombát, a sót és borsot, majd addig pároljuk sűrű kevergetés mellet, amíg a gomba meg nem puhul. Azt követően hozzá adom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, a paradicsom pürét, a citrom levet és a vizet. Néhány perc után hozzáadom a tejszínt az oregánót és lassú tüzön folytatom a főzést sűrű kevergetés mellett, amíg nem lesz a szaft sűrű. Majd belteszem a paradicsomot és a petrezselymet és összerogyasztjuk. A tésztát külön kifőzzük.
Kalória:
toszkán csirke ragu : 100 g / 112 kcal
főtt tészta: 100 g / 158 kcal
Megosztás a facebookon