Hozzávalók:
- 500 g csirkmell
- kókusz olaj (vagy amilyet szeretnél)
- 300 g laska gomba
- Balzsamecet
-3-4 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb babérlevél
- Kakukkfű
- só, bors
- 1 cs fagyazstott zöldség de lehet frisset is csinálni
- 2 bögre barna rizs
Legelőször a barna rizst rakom oda főni, mert annak sok idő kel. Ha előfőzött akkor 25-30 perc, ha nyers akkor pedig akár 45 perc is. Amíg fő, addig a csirkemellett kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és feldaraboljuk a gombát és a fokhagymát is. Felrakunk egy lábasba kókuszolajat és ha felmelegedett, akkor fogjuk és belerakjuk a felcsikozott csirkemellett és hirtelen megsütjük pár prcig, majd kivesszük egy tányérra és ezen az olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzá adjuk a balzsamecetet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a babérlevelet és végül a húst is visszetesszük. Amikor puha a hús a fél levet elfőzzük nagylángon és félre teszzük. Közben elkezdjük párolni a zöldséget, és kb ekkor kész is van a barna rizs.
Megosztás a facebookon