Kínai szezámmagos csirke rizzsel és főtt céklával

Hozzávalók:

 

- 0,5 kg csirkemell filé

 

bundához:

- 9 ek liszt

- 2 tojás

- 1 ek olaj

- 1 csipet só

- 1-1,5 dl víz

- 1 cs sütőpor

 

Mázhoz:

- 10 dkg ketchup

- Piros arany ízlés szerint

- 2 tk méz

- 3-4 ek szezámmag

 

Köret:

- 3-4 db cékla

- 2-3 bögre rizs

- kis olaj

-Só ízlés szerint

 

Először a húst feldarabolom nagyobb kockákra, majd össze keverem egy tálba a bunda hozzávalóit, majd felrakom az olajat hogy felmelegedjen. Majd ezután a máz hozzávalóit is összekeverem egy másik tálba . A hús darabokat belemártom a bundába úgy, hogy mindenhol érje (én fogpiszkálóval csináltam) majd a forró olajba rakom sűlni. Úgy rakom bele, hogy ne érjenek össze mert nőni fog a mérete. Ha megsült belemártom a mázba és kész is a hús.

A rizst és a céklát megfőzöm.

Kalória:

-szezámos csirke: 100 g / 194 kcal

-főtt cékla: 100g / 130 kcal

- főtt rizs: 100/  44 kcal

Ajánló
Kommentek
  1. Én